Sommeren er højsæson for tyvene – hvad kan du gøre?

jul 25, 2021 | 0 Kommentarer

Christian Lütken, CEO og Stifter af WeSecure. Christian har beskæftiget sig med byggeri og konstruktion hele sit liv. Han har en baggrund som tømrer, har studeret fysisk – og almen sikring samt efterretning i Israel og er PET godkendt.

Det er sommer, og det er varmt. Hvilke er de typiske indbrudssituationer, og hvordan kan du bedst sikre dit hus mod ubudne gæster?

Familien sidder på terrassen – tyven kommer ind fra hovedindgang

Det lyder måske overraskende, men typisk er det sådan, indbrud sker. Familien sidder i baghaven og nyder solen eller en dejlig middag, og det ved tyven. Han/hun ved også, at alarmen ikke er slået til, og at man derfor uforstyrret kan komme ind forfra, mens familien er hjemme.

Det er skræmmende, men der er faktisk mange eksempler på, at villaejere skal ind og hente noget i hjemmet, og indbrudstyven, eller -tyvene, er inde i hjemmet. De er stille, så villaejeren opdager det ikke – og de er hurtige: ind og ud igen med tyvekosten. Tit bliver det opdaget meget senere, at noget værdifuldt i huset mangler. En af tingene, som man i disse tilfælde specielt skal passe på med, er bilnøgler. Ikke mange ved, at hvis bilen bliver stjålet med egne bilnøgler, dækker forsikringen ikke tyveriet.

De gange hvor villaejeren opdager tyven på fersk gerning, kan tyveriet nemt eskalere til et overfald. Det vil sige, at indbruddet udvikler sig til et røveri, og det er en noget mere alvorlig sag.

Udluftning og sikkerhed

Når det er meget varmt, har vi brug for at lufte mere ud end sædvanligt. Vinduer og terrassedøre åbnes, mens vi er hjemme, og videoovervågningen er typisk slået fra. Det er nemt for tyvene, at udnytte situationen og trænge ind i husene: uset og uhørt.

Gitre kan være en god løsning til at kunne bibeholde friheden forbundet med altid at kunne åbne vinduer om sommeren uden at skulle bekymre sig om risikoen ved det. Faste gitre anbefales typisk til kældervinduer, men gitterløsninger behøver ikke at være faste: hængslede gitre til vinduer og døre kan åbnes og lukkes efter behov (se et eksempel i Fig. 1).

Gitre og skodder fra Erreci

Fig.1 Gitre og skodder fra Erreci

 

Et smukt alternativ til gitre, som også hjælper med at holde temperaturen i huset nede på en naturlig og hyggelig måde, er skodder. Skodder kan produceres i stål til både vinduer og døre (se et eksempel i Fig. 2). Skodder er en smart løsning, som er meget almindelig syd for den danske grænse men mindre udbredt i Danmark. Udover at beskytte fra varmen, og at det tillader vinduerne at stå åbne for at sikre udluftning, kan skodderne beskytte fra nattelys og spare husejeren for at skulle installere mørklægningsgardiner.

Se flere eksempler på skodder i stål her. WeSecure er eneforhandler af Erreci løsninger i Skandinavien. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.

Skodder i stål fra Erreci

Fig. 2 Skodder i stål fra Erreci

Indbrudssikring handler om tryghed for familien – ikke bare om ting

Der ligger mange ting i at sikre sit hjem. Det er ikke kun til for at hindre ubudne gæster i at komme ind og stjæle din computer, dit fjernsyn, eller konens smykker.

Det handler først og fremmest om den frihed og fred, som man får ved ikke at skulle vågne om natten ved, at der er nogen, der står i ens soveværelse.

Det her med at man kan lade sine børn være alene hjemme, når man er ude til en middag, når man kommer sent hjem fra arbejde eller noget lignende, og man ved, at børnene er trygge derhjemme. Selvom der render nogen rundt udenfor, så er børnene trygge inden for hjemmets rammer.

Sikring af hjemmet handler om den tryghed, der ligger i begrebet “hjem”. Ting kan erstattes, og selv om affektionsværdien og følelsen af, at ens privatsfære er blevet overtrådt kan efterlade en dårlig smag i munden, er det ikke det, der er det værste. Det er tryghed, det handler om. Det med, at man selv og ens familie er i fred og at ens privatliv er sikret.

Sikkerhed og æstetik kan gå hånd i hånd

Når der er tale om sikring af hjemmet – både helårsbolig og sommerresidens, er det også vigtigt, at de løsninger, der bliver implementerede er pæne og er tilpassede husets arkitektoniske stil og beboernes ønsker.

Et sikrere hjem skal ikke virke som et fængsel. Tryghed, elegance og kvalitet kan, og skal, forbindes.

Hos WeSecure hjælper vi dig med at gøre dit hjem sikrere. Sammen med dig gennemgår vi dit hus og dit behov og finder de bedste løsninger, som svarer til dine trygheds- og æstetiske ønsker. Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale.

KONTAKT OS I DAG

Fortæl os om dit projekt. Vi svarer inden for 24 timer.

 

Privatlivspolitik

Vespervej 30, 2900 Hellerup

VORES SAMARBEJDSPARTNERE

FBS Blindati logo sikkerhedsdøre

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk